השכרת ציוד » טלפונים סלולריים
טלפון סלולרי סמארטפון

טלפונים סלולריים

בבואנו לרכוש טלפון סלולרי חדש האפשרויות העומדות בפנינו הינן רבות מספור. רכישת טלפון סלולרי משמעה כניסה למערכת יחסים עמוקה ואישית עם חפץ פיזי נייד. בין המכשיר לבעליו נוצרת אינטימיות אשר הופכת את רכישתו להחלטה צרכניות מהחשובות ביותר עבור הצרכן הישראלי.

אם המטרה שלכם הינה לרכוש טלפון חדש – מומלץ לנסות מספר דגמים בחנות לפני שאתם רוכשים את הטלפון על מנת לוודא איזה מכשיר עונה על מירה הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר. נסו להפעיל את המצלמה, לגלוש בדפדפן, לפתוח מסמכים, לחייג למספר טלפון כלשהו – כך תדעו בצורה המדעית ביותר איזה טלפון הינו הנוח ביותר עבורכם.

טרם שקונים טלפון נייד מומלץ לערוך השוואת מחירים ולחפש את המכשיר שלפני הכל עומד בתקציב שהגדרתם עבורו ובו זמנית עומד בהצלחה בכל הציפיות שלכם מבחינת ביצועים, אמינות, ואיכות. כמובן שהבחירה יכולה להיות מבוססת בעיקר על המחיר, אבל ללא ספק כדאי לקחת פרמטרים נוספים בחשבון.

פרמטרים רבים מבדילים את הסמארטפונים השונים זה מזה – אך הדברים החשובים ביותר לבדוק הם גודל המסך, איכות המצלמה, עמידות המכשיר, סוג מערכת ההפעלה  וקיבולת הסוללה.

אם אתה רוצה לחסוך כסף בקניית מכשיר חדש, מומלץ לערוך רשימת תכונות רצויות ממכשיר סלולרי חדש, כך נוכל להתפקס על מה שחשוב לנו ולא להיסחף בלהט הרגע ולשלם על תכונות ופיצ'רים שלמעשה אינם כה חיוניים עבורנו. אם זה עוזר אפשר להתחיל ולדרג את התכונות במכשיר הקיים (המכשיר הישן שברשותך) וכך תגלה מהן התכונות הרצויות לך, מה מפריע לך במכשיר הקיים ואילו שדרוגים יכולים להועיל לך.

בחירה בטלפון חדש בסופו של דבר מורכבת ממכלול רחב של שיקולים, ולא רק מגודל המסך אף על פי שזו אחת התכונות הראשונות בה אנו מבחינים כשאנו מסתכלים על סמארטפונים. לכן, לפני שאנחנו עושים בחירה נמהרת בטלפון סלולרי רק בגלל פיצ'ר אחד שאנחנו אוהבים (למשל מצלמה איכותית) עלינו לשקלל את תמהיל התכונות המלא של המכשיר. איך נוכל לבצע בחירה חכמה, ללא טעויות קריטיות ובלי לוותר על תכונות שימושיות?

מכיוון שצרכנים רבים מבססים את החלטת הרכישה בעיקר על כדאיות המחיר, חשוב לשים לב לעניין האחריות והביטוח על הטלפון. עליכם לברר מה קורה במקרה של שבר או תקלה במכשיר משום שקיימים הבדלים בין תנאי השירות של החברות השונות במקרים כאלו. במידה ואתם קונים את הסלולרי בחו"ל הסוגיה הזו רק מתעצמת שכן לא תמיד יש בכלל אחריות, ואם ישנה יתכן שהדבר כרוך בשליחת המכשיר לחו"ל על חשבונכם לצורך התיקון. בין היתר כדאי לברר לעומק את תנאי העסקה כאשר רוכשים טלפון חכם ביבוא מקביל, כי בעוד שהמחיר עשוי להיות אטרקטיבי בד"כ מדובר בתנאי אחריות וביטוח שונים מאלו של היבואן הרשמי.

בארץ או בחו"ל – איפה עדיף לרכוש מכשיר טלפון?

אם בעבר ישראלים רבים העדיפו לרכוש את מכשיריהם בחו"ל בשל מחירים אטרקטיביים יותר, הרי שמאז שכחלון שינה את חוקי המשחק בזירת מכשירי הסלולר, המחירים בארץ הפכו יותר ויותר דומים למחירים בחו"ל. כך שמבחינת המחיר ובוודאי מבחינת תנאי התשלום, כיום ברוב המקרים העסקאות בארץ נוטות להשתלם יותר.

כמו כן, בניגוד לעבר, בישראל אנחנו כבר לא נתקלים בתופעה של נעילת מכשירים, כלומר המכשירים הנמכרים בארץ עובדים עם כרטיסי SIM של כל חברות הסלולר בארץ, ואתם לא מוגבלים לחיבור למפעיל הסלולרי ממנו רכשתם את המכשיר. לעומת זאת בחו"ל עדיין קיימים מכשירים הנמכרים עם נעילת SIM, ולכן אם אתם רוכשים בחו"ל כדאי מאוד לשים לב לכך. דבר נוסף שחשוב לציין נוגע לשירות והתמיכה הטכנית המוצע לכם. אם רכשתם בחו"ל סביר להניח שהתמיכה ושירות הלקוחות לא יהיו בעברית אלא רק באנגלית או בשפה המדוברת באותה מדינה. עקב תנאים אלו, רבים מספור מעדיפים לרכוש מכשירים סלולריים בארץ על שום הפערים לא מובחרים ביחס לסיכון בזמן הרכישה.

כשמחברים את כל הנתונים הללו – מחיר, מכשירים נעולים, אחריות, תמיכה – ניתן להבין שרכישת מכשיר סלולרי בארץ ברוב רובם של המקרים משתלמת יותר.

אייפון או אנדרואיד – מה עדיף יותר ולמה?

השאלה המרכזית כאן היא למה אתם כבר מורגלים. למשל, בעלי אנדרואיד כנראה יעדיפו להחליפו גם במכשיר מבוסס אנדרואיד, וזאת על מנת להבטיח מעב חלק כמה שיותר ושמירה על הפונקציונאליות של האפליקציות שיתכן וחלקן נרכשו תשלום בגוגל play.

אייפון נתפס וכנראה שבצדק כמכשיר הנוח ביותר לשימוש בזכות מערכת ההפעלה האינטואיטיבית והפשוטה יחסית, תצוגה מאוד איכותית ברזולוציה גבוהה, ועדכוני תוכנה תכופים וקלים לביצוע. מנגד ניצבת אנדרואיד שהיא מערכת הפעלה שהליבה שלה מפותחת בקוד פתוח. באופן כללי מערכת זו מתאימה יותר למי שרוצה להתאים ולהגדיר אישית את אופן פעולת המכשיר עד הפרטים הקטנים ביותר. כיום אנדרואיד מובילה מבחינת אחוז המכשירים המריצים את מערכת ההפעלה הזו.

יצרני אנדרואיד רבים וביניהם וואווי, שיאומי, LG, וכמובן סמסונג, משיקים את הסמארטפונים בהתבסס על אנדרואיד כמערכת ההפעלה אך במרבית המקרים קיימת תוספת לממשק אשר כל חברה מפתחת בעצמה. מדובר בממשקי משתמש שכל יצרן מעצב על-פי צרכיו. דוגמה קצת מרחיקת לכת לממשקים אלו אפשר למצוא אצל וואווי אשר מציעה במכשירי הפרימיום מתוצרתה מערכת דמוית iOS ולחלופין תוכלו להסתפק בערכת עיצוב אנדרואידית סטנדרטית יותר. את הדמיון ל iOS במכשירי אנדרואיד תוכלו למצוא גם אצל יצרנית הסמארטפונים הסינית Meizu המשווקת מכשירים המזכירים מאוד במראה החיצוני ובממשק שלהם את האייפון.

אייפון או אנדרואיד
אייפון או אנדרואיד – הכל תלוי מהן התכונות החשובות לכם !

תמיכה בעברית

באייפון אין כל חשש וכל מכשיר שתקנו בין אם בארץ או בחו"ל יתמוך בעברית. באנדרואיד המצב דומה, אלא אם רכשתם מכשיר מתוצרת חברה אלמונית ואז אתם עלולים לגלות שהממשק לא מכיל אפשרות ליישור הטקסט לימין או שמא חלק מהתפריטים לא מגיעים עם תרגום לעברית. לכן אם אתם רוצים תמיכה בעברית כדאי להיצמד לחברות המוכרות. נדגיש שהשאלה לגבי תמיכה בעברית קיימת רק בהקשר של ממשק ההפעלה של המכשיר שכן מבחינת מקלדת וירטואלית בעברית – היא אמורה להיות קיימת בכל מכשיר שתרכשו (יתכן שתצטרכו להגדיר זאת באזור ההגדרות בטלפון הקשור למקלדת).

עמידות

מאפיין נוסף ששווה לשים לב אליו הוא עמידות המכשיר והמסך בפרט. רוב המכשירים של המותגים המובילים הגיעו עם תקן עמידות לאבק ומים. טלפון ה-Galaxy S10e הינו בעל דירוג IP68 בעמידות בפני אבק ומים, מה שאומר שגם הוא מסוגל להמשיך לעבוד אחרי חצי שעה במים. עמידות למים ואבק הפכה לסטנדרט במכשירים יקרים ודרישה עבור צרכנים רבים.

איכות התצוגה ורזולוציית המסך

גודל התצוגה במכשירים ניידים הוא פועל יוצא של גודל המכשיר עצמו. הגדלים כיום נעים בטווח של 5.5 ועד ל-6.7 אינץ'. כאשר 5.5 יהיה נוח לשימוש אפילו עם יד אחת וככל שמצפינים נדרש שימוש בשתי ידיים. לרוב, משתמשים מעדיפים להשתמש במכשירים בעלי מסך גדול ותצוגה חדה ובעלת רמת בהירות גבוהה.

כיום טכנולוגיות התצוגה השונות כבר עברו כולן כברת דרך ארוכה כך שבעוד נשארו כמה הבדלים קטנים בין הסוגים השונים – הם אינם בולטים לעין ורוב האנשים לא יבחינו בהבדל. כך שגם סוגיית הרזולוציה היא פחות חשובה כיום ממה שנדמה, מכיוון שכל המסכים הנמכרים היום כבר מגיעים עם רזולוציה גבוהה כברירת מחדל. ליתר דיוק ניתן לראות כי הסטנדרט המינימלי החדש הוא מסכים ברזולוציית 1,080p (נקראת גם Full HD). מכיוון שכך, הנתון שהפך חשוב יותר כיום הוא בהירות המסך – כיוון שבהירות גבוהה מאפשרת שימוש בטלפון גם תחת אור שמש ישיר.

סוללה

אורך חיי סוללה הוא נתון הנגזר ישירות מקיבולת הסוללה. אין ספק כי אורך חיי הסוללה הוא נתון חשוב עבור כל המשתמשים. כהכללה ניתן לומר כי מרבית מכשירי הטלפון מאפשרים אורך שימוש הנע בין חצי יום ליומיים. מבחינת נפח – מרבית הסוללות בסמארטפונים כיום הינן בעלות נפח של 1,700mAh ועד 3,500mAh, כשהדגמים המתקדמים יותר מגיעים גם ל-5000mAh.

אמנם רצויה קיבולת סוללה גדולה ככל האפשר אך פרמטרים נוספים משפיעים על זמן הפעולה שך המכשיר – בין היתר נכללים ברשימה זו חומרת המכשיר (מהירות וסוג המעבד, גודל הצג, ועוד). כמובן שגם תדירות ואופן השימוש במכשיר משפיעים בצורה משמעותית על חיי הסוללה (למשל שימוש במצלמה עם פלאש צורך יותר אנרגיה מבדיקת מיילים). הסוללה, כמו חלקי טלפון אחרים, גם היא מאבדת מיעילותה ככל שהמכשיר מתיישן, ומשום כך יש להעדיף מכשיר עם קיבולת סוללה גבוהה.

בהקשר של הסוללה ראוי גם לציין כי בניגוד לעבר, כיום מרבית המכשירים נמכרים עם סוללה built-in כלומר כזו שקשה או אפילו לא ניתן להחליף, אלא באמצעות ביקור במעבדת פלאפונים (הסיבה לכך היא עמידות המכשיר שכן המכשירים המיוצרים היום הינם ברובם עמידים למים וזה דורש "להחביא" את הסוללה עמוק בלב המכשיר ולצמצם לינימום את הפתחים והחריצים דרכים מים עלולים להיכנס פנימה).

מעבדים

המעבד בסמארטפון הוא החלק שמבצע את עיבוד המידע והחישובים הרבים, בדומה למעבד של מחשב, ומעבד טוב מאפשר לכם כמשתמשים להריץ מגוון יישומים ובכלל זה לערוך תמונות ולהריץ משחקים. מרבית המעבדים אמורים להתמודד בסדר גמור עם צפייה בוידאו והרצת משחקים. אבל מומלץ ללכת על המעבד הטוב ביותר במידה ואתם צרכני מדיה "כבדים" הזקוקים לכל מה שהמעבד מסוגל לתת לכם. ערכת השבב, המכונה לעתים פשוט "המעבד", משוחחת עם כל שאר הרכיבים בסמארטפון ובגלל זה חשוב להכיר את האפשרויות השונות. ביצועי המעבד נמדדים בעיקר במצב של ריבוי משימות. ביצועים גבוהים יותר מתאפשרים בעזרת מעבד מהיר ומתקדם בעל ריבוי ליבות, אבל אסור לשכוח שהמהירות הסופית של המכשיר תלויה בגורמים נוספים וביניהם סוג מערכת ההפעלה, נפח הזיכרון הפנימי, ואפילו איכות האפליקציות והמשחקים אותם אתם מריצים.

לסוג המעבד קשר ישיר לחיי הסוללה – ערכת שבבים מתקדמת יותר מתורגמת גם לחסכון רב יותר באנרגיה. בפועל זה אומר שימוש בתצורה של מעבדים שעובדים לסירוגין או יחד. במצב אופטימלי ערכת השבבים מורכבת משילוב של מעבדים חזקים וחלשים יותר, והם יודעים לחלק ביניהם את עומס העבודה בצורה חכמה וחסכונית ביניהם כך שחיי הסוללה מתארכים.

המעבד הנחשב ביותר, זו בעצם משפחה של מעבדים שנקראת Snapdragon של Qualcomm. מעבדים אלו מופיעים בהרבה מכשירי אנדרואיד ו- Windows מסביב לעולם. שתי יצרניות אנדרואיד המייצרות את השבבים שלהן בעצמן הן וואווי הסינית וסמסונג הקוריאנית. יצרניות אחרות ככל הנראה ימשיכו גם עוד הרבה שנים להשתמש בשבבים של Qualcomm.

בין מעבדי הקוולקום הפופולריים אפשר לציין את ה-Snapdragon 820 שנחשב לאחד השבבים המובילים ומציע תפקוד ומהירות גבוהים ביחס לקודמו Snapdragon 810. כאמור, ככל שהמעבד מתקדם כך הוא צפוי לחסוך יותר בחיי הסוללה (ההבדל יכול להגיע עד ל-50 אחוזים). כספים לא מהווה שיקול עבורכם ואתם מחפשים את המעבד הכי מוצלח בשוק? היינו מהמרים על Snapdragon 845.

נפח אחסון

כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי בשביל אחסון מידע, ובחלק אחר מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.

זיכרון העבודה מאפשר למעבד המרכזי לגשת לאחסון, וככל שרכיב האחסון איכותי יותר, כך זמן התגובה של האפליקציות בסמארטפון יורד וחוויית השימוש מהירה וחלקה יותר. רוב המכשירים הנמכרים כיום מגיעים עם איחסון פנימי בנפחים של 32GB ועד 128GB.

הדרך הקלה וזריזה ביותר להוסיף נפח אחסון פנימי מבוצעת כרטיס זיכרון MicroSD, הניתן לרכישה בכל חנות אלקטרוניקה ומגיע בנפחים שונים. כל מי שמעוניין לעשות שימוש אינטנסיבי במכשיר, ואולי להשתמש בו לאחסון מידע רב, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. כאשר ברוב המכשירים קיימת אופציה להרחבת זיכרון עד 128/256GB (פעולה זו מצריכה רכישת רכיב זיכרון).

זכרון פנימי (RAM)

בדיוק כמו במחשב, אף הסמארטפון שלנו מבצע שימוש רב בזיכרון ה-RAM (ראשי תיבות של Random Access Memory – "זיכרון גישה אקראית").

עד לא מזמן היה נראה שזיכרון העבודה (RAM) ימשיך להשתדרג אך נראה שעבור רוב המכשירים הגבול העליון זה 4-6 ג'יגה RAM, בעוד שעבור מכשירי הסלולר המתקדמים ביותר כיום קיימות גרסאות של 8GB ואפילו 10GB זיכרון RAM.

מצלמה

רזולוציית התמונות – המצלמות במכשירים הפשוטים ביותר מתחילות מרזולוציה של 4 מגה פיקסל (צילום בינוני באיכותו) וברוב המכשירים מגיעות או עוברות את רף ה 12 מגה פיקסל (איכות צילום טובה). נציין כי במכשירים החדשים ביותר כגון Galaxy S20 רזולוציית המצלמה עוברת את ה 100 מגה פיקסל – וכמובן שהמחיר של מכשירים אלו הינו גבוה בהתאם.

טיפ קטן: הכל תלוי במבחן התוצאה, כך שלמעשה אין דבר כזה כמות פיקסלים "טובה". השאלה העיקרית היא האם אהבתם את מה שעינכם רואות? אם כן כנראה שהמכשיר מתאים לכם, לכל הפחות מבחינת המצלמה.

ממשק המצלמה הוא אחד מהחלקים בהם תשתמשו לעיתים הכי קרובות, ולכן הוא חייב להיות ידידותי, מהיר ונוח לשימוש. אם הינכם משתמשים שעסוקים בסלפי רוב שעות כיום, תחפשו מצלמה עם עדשה קדמית איכותית.

לסיום, הדבר הראשון והחשוב ביותר בקנייה של טלפון סלולרי הינו קביעת תקציב אותו תרצו להקדיש לרכישתו. מאחלים לכם בהצלחה.